Wat en waarom?

De aanleiding

Op 15 november vindt in stadion "de Vijverberg" in Doetinchem het symposium Achterhoek in Beweging plaats. Een dag waarop we letterlijk de vlam gaan ontsteken waarmee goede initiatieven op het gebied van sport en bewegen zich als een lopend vuurtje verder kunnen verspreiden door de Achterhoek .

Maar deze grote vlam laat zich niet ontsteken met lucifers of een aanstekertje... Gezamenlijk zullen we voor een sterker vuur moeten zorgen. Vandaar deze SamenloopLoop.

Op 25 oktober zullen 14 kleine fakkels - verspreid over de achterhoek - worden aangestoken. Het is de bedoeling dat deze fakkels in de periode voorafgaand aan het symposium naar stadion "de Vijverberg"worden gelopen. Alle fakkels tezamen zullen in staat zijn om aldaar de grote vlam goed aan het branden te krijgen.

Gedurende de SamenloopLoop zal de vlam hopelijk groeien. Hoe meer fakkels er aankomen des te groter de vlam wordt ...

Dus... fakkeldragers gezocht!

Het betreft hier echter wel een speciaal soort fakkel: een digitale! Om een fakkel te kunnen oppakken heb je een Android telefoon nodig waarop de speciale GRATIS Android-app Samenlooploop AIB is geinstalleerd. Via de Meedoen! pagina lees je meer over hoe alles exact in z'n werk gaat.

De fakkels worden in het begin geplaatst bij de organisaties die op het symposium een workshop zullen geven. De letters waaraan de fakkels op de kaart kunnen worden herkend, zijn gekozen op basis van de namen van deze organisaties. De actuele plaats waar een fakkel is, kan je zien op de kaart.

TIP: heb je niet de tijd om iedere 2 minuten op deze website te kijken of er al een fakkel bij jou in de buurt is... Stel dan een seintje in op jouw loopgebied

En wees niet bang: je hoeft niet in je eentje de hele Achterhoek te doorkruisen! Zelfs al wil je maar een klein stukje met een fakkel lopen, dan kan dit.

Waarom zou je meedoen?

Laat zien hoe sportief je bent en verdien eeuwige roem in de heldenlijst. Dit is dé kans om deel uit te maken van een ludieke estafette met allerlei vitale mede-Achterhoekers. Daarnaast zal voor iedere fakkel die binnenkomt een bijdrage worden gedaan aan Stichting Kanjers voor Kanjers! Mooi toch?

Genoeg gelezen!
Hoe kan ik meedoen?  >

Tijd voor actie!

Jajajajaja... ik snap het al...

Hoe kan ik meedoen?
Incl. award winning uitlegfilmpje

of...
Stel jouw loopgebied in
en word op tijd ingeseind!

Volg de fakkels

Ook zonder hardloopschoenen kan je sociaal bezig zijn... namelijk via de SamenloopLoop pagina's op Facebook en via Twitter